19 Mart 2009 Perşembe

Lakap Mimi ve Anket

Ankette çoklu oy verme seçeneğini koyduğumu zannediyordum ama koymamışım. Fazla olmasa bile beni izleyenlerin yarısı kadarı oy kullanmış oldu ve sonuçlara göre fotoğraf dersleri ile içinden geldiği gibi seçenekleri önde gitti. Ben de şimdi olduğu gibi, bir miktar fotoğraf dersleriyle bir miktar da aklımdan ne geçtiyse devam etmeye karar verdim. Yani olduğu gibi :) Ama bu derslerde merak ettiğiniz veya öğrenmek istedikleriniz ne ise beni yönlendirirseniz daha kolay olur.

***

Ayça Hanım beni mimlemiş, lakaplarımı bilmiyormuş gibi sanki. Çok fazla takma ad takılan birisi olduğumdan dolayı, tarih sırası ile en çok kullanılanları yazayım.

Elmacı (Derste bile elma yediğim için)
Ayı (Sanırım ortaokul dönemlerinde fazlaca kilo aldım)
Kova (Kalecilik günlerinden kalma)
Galileo (Çok uzun hikaye)
Sokak Komandosu (Bilgisayar oyunlarından ve giyiniş tarzımdan kalma olsa gerek)
Doktor (Tıp fakültesi macerası sonrası, hala bazı arkadaşlarım doktor diye çağırır)
Mogi (Yine bir bilgisayar oyunundan kalma, Semion Mogilevich isimli mafya elemanının isminin kısaltılmışı)
Ganara (En son ve en çok yapışan takma ad)

O dönemler arkadaşlarla aramızda Age of Empires (AOE) isimli oyunu oynardık sıkça. Tatillerde de memlekette buluştuğumuzda Mehmet Abi'nin internet kafesine gider bağıra çağıra çocuklar gibi eğlenirdik. Dost-net bizim için öyle bir yere dönüşmüştü ki evden farksızdı. Uyanınca soluğu orada alır, orada buluşur, orada yemek yerdik.

İşte öyle bir gün yemeklerimizi getiren çocuğa daha yemeye başlamadan bir tane daha sipariş verdim. İkincisi geldiğinde de üçüncüsünü (Bu arada oyuna devam ediyoruz). O sırada arkadan bir ses yükseldi "Nası bir ganaraymışsın la ayan" diye. O gün bugündür ganarayım.
Bilindiği üzere adım Ayhan değil. Bu, arkadaşlarla birbirimize hitap şeklimiz. Tam olarak bir anlamı olmasa da boş beleş adam diye düşünebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ayhans diye bir grup, aynclan adında bir AOE takımı, ayhanizm adı altında bir felsefe akımı oluşturduk.

Ayhan geldik ayhan gideriz be abi...
Haydins, Ful Yaprağı ve Türünün Son Örneği'ni mimliyorum ben de. Haydi bakalım

Görseller Yunus Mısır tarafından oluşturulmuştur.

5 yorum:

Haydins dedi ki...

Çaça hanım :) artik ..

Ne cok lakabin varmis..Benim cok degildir ..
Ayi lakabida her arkadas grubunda vardir sanirim :)

serrose dedi ki...

hehe

epey varmis :)))

Serhat dedi ki...

Ismimi unuttum sayelerinde :)

Ayca Karaoglan dedi ki...

ben pek çoğunu aklımda tutamıyorum, ama aşkom ve kankagilleri bu lakapları nasıl her seferinde unutmayıp kullanıyorlar, anlayamıyorum :D

Serhat dedi ki...

Biliyorsun kısaca ayan diyoruz :) O yüzden sorun olmuyor Ayça Hn.