13 Nisan 2009 Pazartesi

War Photographer (Savaş Fotoğrafçısı)

Belki bir kısmınız bu filmi duydu veya izledi. Fotoğrafa meraklı olup da izlemeyen varsa şiddetle tavsiye edeceğim. Film, fotoğraçı James Nachtwey'i konu alıyor. Özellikle belgesel fotoğraf çekenler için hem görsel, hem de ders niteliğinde diyebiliriz. James Nachtwey'in kim olduğunu öğrendiğimde ilk gördüğüm şey onun "Eskiden bir savaş fotoğrafçısıydım, artık savaş karşıtı bir fotoğrafçıyım" sözüdür. Resmi web sitesinde fotoğraflarından örnekleri bulabilirsiniz. Filmin resmi web sitesi ise http://www.war-photographer.com. Her ne kadar tasvip etmesek de bazı internet sitelerde filmin kopyasını bulmanız mümkün.
***

Ayça Hanım kendi blogunun yüzünü değiştirince benimkine de el atma ihtiyacı duydu. Benim beğendiğim şablon buydu ama blogspot'taki problemlerden dolayı yapamamıştık. Şimdi ise ufak tefek değişikliklerle (özellikle banner) blogumun yeni yüzünü umarım beğenirsiniz.

***

BloXoo diye bir site var, blog listesi gibi birşeyler işte. Sanırım Öykü'nün blogunda görmüştüm bununla ilgili bir yazıyı. Biz de üye olduk, hadi hayırlısı :)

***

Son yazımda da belirtmiştim, bu aralar çok fazla fotoğrafla ilgili bilgi verici girdi yapamadım diye, bu yazıda da tekrar kusuruma bakmayın diyorum. Gerçekten yoğun bir dönem. Anlayışınız için teşekkürler.

İyi günler efendim.

4 yorum:

Ayca Karaoglan dedi ki...

Sen sınavlarını atlat yeter ki, kimse niye yazmıyorsun demez aşkım :)

Serhat dedi ki...

Ah atlatabilsem ne isterim başka :)

GeCe dedi ki...

ay ben şablona takıldım çok güzel olmuş

Serhat dedi ki...

Sen beğendiysen problem yok demektir GeCe :)