28 Nisan 2009 Salı

Kısa Gezimiz ve Güzel İnsan Gülce

Aslında bu küçük tur, yaşadığımız yoğun ve stresli dönemin ardından çok güzel oldu. Ayça ile beraber son bir yılda farklı rotalara ufak geziler yaptık. Hem fotoğraf çekmek açısından, hem yeni yerler ve yeni insanlar tanımak açısından keyifli oluyor bu turlar.

Ayça blogunda gezinin küçük bir özetini geçmiş ve fotoğraflar koymuş zaten, ben aklımda olan birkaç noktadan bahsetmek istiyorum.
Tümünü Yasla


Devam ettiğimiz proje için bir miktar erken gittik tren garına. Sabaha karşı da durduğumuz istasyonlarda, kimi zamansa kapıdan sarkarak veya pencere arkalarından fotoğrafladık demiryolu geçen yurt köşelerini. Fotoğrafları ve çalışmaları proje sonuna saklasak da küçük bir örnek video ekleyeyim dedim. Seri fotoğraflar ile oluşturduğumuz bunun gibi video çalışmalarını daha da büyütüp kısa film tadında görüntüler de çıkarmayı umuyoruz.

Sabah Zonguldak'ta yağmurdan kaçıp çay içmeye sığındığımız yerde "Siz buna yağmur mu diyorsunuz?" sözü aklıma takıldı. Yolunuz o taraflara düşerse yanınıza mutlaka yağmurluk veya şemsiye alın. Bir de madenci ve madeni anlatan, kısacası Zonguldak'ı anlatan heykelcikler uygun fiyatlı ve çok hoş. Giderseniz mutlaka alın, en azından görün derim. AKM'nin sokağında, sendikanın tam karşısında küçük bir dükkanda satılıyor bunlar.

Amasra şirin bir yer. Sezon tam olarak açılmadığı için hala bir sükunet hakim. Kafa dinlenecek yakın bir yer arayan Ankaralılar açısından ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anladım. Gençler eğlenceli, insanlar canayakın. Denizi temiz, yeşili bol, tarih kokan ufak bir ilçe.

Amasra'ya uğrarsanız Ata Fırın'da birşeyler atıştırmayı ve kahvelerinin tadına bakmayı unutmayın derim. Hem yemeye doyamıyorsunuz hem de binbir çeşit kahveyi gençler büyük bir özen ve heves ile hazırlayıp size sunuyorlar. Fiyatlar da gayet makul merak etmeyin.


Uzun zaman önce fotoğraf sebebi ile tanıştığımız ve bizi oralara davet eden Gülce ile de nihayet yüz yüze görüşme imkanımız oldu. O kadar işinin arasında bizi karşılaması, sohbeti, güler yüzü. Kısacası bu gezi fotoğraf ve rahatlama konusunda bizi doyursa da Gülce'nin sohbetine doyamadık. Tekrar tekrar ziyaret etmeyi ve onun da buralara gelmesini gönülden diliyorum. Detay fotoğraflardan hoşlananlar için de deviantarttaki sayfasını ziyaret edip fotoğraf ziyafeti çekebilirsiniz.
Daha fazla fotoğrafımı görmek için sağdaki örnek fotoğraflarım yazan resmi veya bu yazının üstünü tıklayabilirsiniz.

15 yorum:

kim gölgesinden kaçabilir ki dedi ki...

fotoğraf paylaşımın için teşekkürler....

Ayca Karaoglan dedi ki...

aşkom ben bayıldım bu kısa filme :)

Unknown dedi ki...

:)

Serhat dedi ki...

kim gölgesinden kaçabilir ki; asıl ben teşekkür ederim izleme için.

Benim de hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim Ayça, daha da güzellerini yapacağız beraber inşallah.

Gülceeeee :)

türünün son örneği dedi ki...

kısa film çok güzel olmuş :) senaryo falan yazıp bi kısa film çeksenize :)

Yelda dedi ki...

Çok hoş resimler Ayçanın Kolajlarıda harikaydı
Ankaralılar çok seviyor Amasra'yı nedense kimle tanışsam hep oraya gidiyorlar çok istiyorum aslında
bir haftasonu kaçıp gitmeli fazla kalabalık olmadan

Serhat dedi ki...

Sevgili Bahar (çok mu resmi oldu :p); senaryo yok ama ortada bir belgesel var. Bakalım becerebilecek miyiz? Deniyoruz. İşin garip yanı filmden hiç anlamam ve o yüzden fotoğrafları birleştirerek yapıyoruz :) En iyisi bir kursa katılayım gelecek sene

Teşekkürler Yelda, İstanbul'dan gidilebilecek çok fazla yer var, Amasra Ankara'ya en yakın deniz sanırım. O yüzden ilgi çekici olsa gerek

Ful yaprakları dedi ki...

fotoğraflar harika!

ne kadar eğlenmişsiniz ne güzel kısa ama dolu dolu bir tatil macerası olmuş:)))

paylaştığınız çin çok teşekkürler,

bu arada sana bir şey soracağım,
bazen görüyorum fotoğrafları birleştiriyorlar iki fotoğraf bir arada kolaj, bir de fotoğrafların sivri kenarları ovalleştirilmiş çok hoş bir görüntü olmuş hangi programda yapılıyor,
bana tavsiye edebileceğiniz kolaj ama güzel ve ücretsiz indirebileceğim fporg. var mı?

Serhat dedi ki...

Ful, teşekkürler beğenin için. Bana örnek fotoğraf gösterirsen, en azından linkini gönderirsen sana nasıl yapıldığına dair bilgi verebilirim umarım. Anlatmak istediğini tam olarak göreyim, yanlış bilgi vermemiş olayım :) İyi bak kendine

türünün son örneği dedi ki...

mektup yazıyormuşsun gibi olmuş :D sabırsızlıkla bekliyorum o zaman çalışmanızı

GeCe dedi ki...

bize de gitmek şart oldu çok güzel görüntüler ne iyi yaptınız valla

Bir Yastıkta dedi ki...

ah resimler manazaralar harika bizde böleeeeeeeee bakmakla yetiniyoruz:(

Bir Yastıkta dedi ki...

ay bir yastikta dann yazmışım ben paşa:))

Haydins dedi ki...

Kisa film muthis olmus cok begendim yeni okuyorum bu yaziyi ..
Ayca az foto koymustu senin yazi bol fotolu olmus :))

Serhat dedi ki...

Teşekkürler Haydins, beğenmene sevindim. Ayça aslında benden çok fotoğraf koydu ama kolaj olduğu için az gözüktü sanırım :)