20 Mayıs 2009 Çarşamba

Alberto Modiano

Bir önceki yazıda "bir e-posta daha gönderdim şimdi" diye yazmıştım en sonda. Kaydı yayınla dedikten hemen sonra e-postamı kontrol ettim ve beklediğim cevap geldi. Alberto ile bir kere karşılaşma ve söyleşisine katılma fırsatı bulmuştum ve beraberimdeki arkadaşları da sıcaklığı ve yakınlığı ile etkilemişti.
1960 İstanbul doğumlu ve tam bir İstanbullu. Türkiye'de fotoğrafçılık adına verdiği çabalar, fikirleri ve yapmaya çalıştıkları gerçekten takdire şayan. Ticari olarak fotoğrafçılıkla uğraşmakta ama halen filmli makinesini alıp güzellikleri objektifine hapsetmeye devam etmekte. O sadece fotoğrafçı değil, hem bir fotoğraf emekçisi hem de ciddi bir araştırmacı. Aynı zamanda bir fotoğraf tarihçisi. Bulabildiği fotoğraf yayınlarıyla da büyükçe bir kitaplık oluşturduğunu anımsamaktayım (Hafızam yanıltmıyordur umarım).

Fotoğrafçının detaylı özgeçmişini ve fotoğraflarını web sitesinde bulabilirsiniz. Ayrıca sitesinde yayınlarını, yazı başlıklarını hatta yazdığı şiirlerini de bulabileceksiniz.

Benim Sayın Alberto'ya ulaşmak istememin sebebi de fotoğraf tarihi ile ilgili yazılar yazmak istemem ve kaynağın da kendisine ait olmasıydı. "Fotoğraf tarihine giriş" isimli kitabı büyük kitapçılarda ve internette bulmanız mümkün. İleride yazacağım bu yazılar için de izin verdiğinden dolayı kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

Web adresi: www.albertomodiano.com
Fotoğraflar: En üstteki Alberto Modiano'nun portresi, diğerleri kendi çektiği fotoğraflardır.

4 yorum:

Ayca Karaoglan dedi ki...

Alberto Modiano'ya sonsuz teşekkürler...

Ful yaprakları dedi ki...

nihayer örnek fotoları buldum.
mail adresine atmak istiyorum ama adresi bilemiyorum:)

GeCe dedi ki...

öncelikle bu tanıtım fikrini sevdim benim gibi biraz yeni olanlar için çok faydalı olacak ve diyorum ki işinin gerçek uzmanları maillere cevap yazma konusunda çok duyarlılar, mesela bizim alanda yabancı bir hocaya birşey sorsan hemen cevaplar ama burdakiler görmz bile

Serhat dedi ki...

Ful sana yazdım.
Gerçekten sonsuz teşekkürler Ayça.
Gece haklısın. Bunun birçok örneği var, bizim buralarda fazlaca destek olmak isteyen veya e-postaya cevap veren yok sanırım. Olanları bulmaya çalışıyoruz işte biz de :)