26 Şubat 2010 Cuma

Fotonominin 1. yılı ve Bloxoo Günün Blogu Seçimi

Bir haftadır blogger'ı açıp duruyorum, hazır bir miktar rahat gibiyken ufak tefek karalayayım diye. Bir baktım ki 1 sene olmuş, geçen sene 23 Şubat'ta "Merhaba Blog" başlıklı yazı ile size ilk selamı vermişim. Bu aralar bana e-posta ile soru soran da yok, olmayınca da "acaba ne yazmalıyım" konusuna kilitlenip kalıyorum. Sık sık dile getiriyorum gerçi, kişisel bloga çevirmeme çabamı, her neyse...

Az önce bir e-posta geldi, "Tebrikler, günün blogu seçildiniz!" diye, fotonominin birinci yılında bloxoo'da günün blogu seçilmişim, hoş bir duygu.

Blogu açarken amacım insanlara kendi dilimizde ve olabildiğince anlaşılır bilgiler vermekti. Bir miktar işe yaradığını düşünüyorum, özellikle teşekkür postası aldığım zaman gerçekten yüzümde oluşan gülümsemeyi görmeniz gerekir.

Tabii ki günlük hayatın getirdikleri bazen sizi yaptığınız diğer işlerden uzaklaştırabiliyor. 2 aydır Düğün Hikayesi'nde "Kış Kampanyası" adı altında bir indirim uyguladık. Bu dönemde gelen mesajlar, evlenecek çiftlerle görüşmeler derken bir hayli yoğun geçti. Şimdi de kampanyanın son günleri, yoğunluğu bir miktar atlatır mıyız? Sezon yaklaştıkça daha da artacak. Neyse ki tatlı yorgunluklar ve neyse ki Ayça Hanım ile beraber birşeyler yapmaktan ve fotoğraf çekmekten inanılmaz keyif alıyoruz.

Kardı, kıştı derken arkadaşlarla bir fotoğraf projesine kalkıştık ama sanırım patladık, daha onun moral bozukluğunu atlatamadan şimdi yeni bir projeye başladık, konu hakkında bilgi vermiyoruz elbette :) Ancak çift kişilik, bir miktar kurgusal ve bir miktar da belgesel bir çalışmanın içine düştük bile.

Çocukluğumda kullandığım fotoğraf makinesini arıyordum uzun zamandır, birçok şeyi kaybettiğim gibi onu da kaybetmiştim. Neyse ki ebay'de İngiltere'de bulduk ve aldık. Şimdi bu küçük ve sevimli filmli makinemle fotoğraflar çekeceğim bir süre, bakalım ne olacak.

Yakın zamanda fotoğraf yayınlarıyla ilgili tanıtım yapabilme ihtimalim var, bir de ekipmanlarla ilgili inceleme de yapabilirim. Aslında bu konuda yeteri kadar kaynak var ama genelde ingilizce. Gerçekten sabır ve emek istediği için fazlaca da gözüm yemiyor açıkçası.

Ben buralardayım, e-postalarıma sürekli cevap vermeye çalışıyorum, twitter'da fazlaca aktif değilim ama gerek facebook'ta gerekse deviantart'ta beni bulabilirsiniz.

Herkese iyi hafta sonları efendim.

5 Şubat 2010 Cuma

FSK Makro Fotoğrafçılık Atölyesi

Biliyorsunuz, sırf yazmış olmak için önüme gelen etkinliği, sergiyi burada yayınlamıyorum. İnandığım veya ilgimi çeken bir şey olursa da paylaşmaya çalışıyorum. Fotoğraf Sanatı Kurumu'nda makro atölye başlıyor. Makro fotoğrafçılığa ilginiz varsa kesinlikle kaçırmayın derim efendim. Özellikle Göker Hocam ve İlker gibi iki kişiden bu eğitimi alabilmek büyük şans olacak.

FSK, Ankara'da, Demirtepe'de (Kızılay'a çok yakın).

Eğitmenliğini Göker Müftüoğlu ve İlker Şahin'in yapacağı Makro Atölyesi için başvurular başladı.

Atölye 15 Şubat 2010 tarihinde başlıyor.

Başvuru için lütfen saat 14:00'den sonra 230 4616 nolu telefondan bilgi alınız.

-------------------------------

Makro Atölyesine katılım için aranan koşullar :

1. Temel Fotoğraf Eğitimi almış olmak (kesin)
2. Macro fotoğrafa ilgili olmak
3. Macro ekipmanına sahip olmak

Eğitim Programı :

1. Makro fotoğraf ekipmanları:
a. close-up lensler
b. extension tüpleri
c. körükler
d. makro objektifler
e. tripodlar
f. flaşlar
g. yardımcı ekipmanlar

2. Sahada ve iç mekanlarda makro çekim teknikleri
a. net alan derinliği kontrolü
b. arka plan düzenlenmesi

3. Makro fotoğrafta ışık ve kompozisyon
a. makro kompozisyon
b. flaş kullanımı
c. doğal ışık ve reflektör kullanımı