6 Ocak 2010 Çarşamba

Yeni yıla yeni başlangıç

Dün gece bir mesaj gelmiş facebook hesabıma, aynı mesaj deviantart'tan da gönderilmiş. Romanya'da faaliyet gösteren Dobruca Türk İşadamları Derneği 2010 yılı takvimi çıkaracakmış ve ülkemizin tanıtımı adına çeşitli kareler kullanacaklarmış. Benim fotoğraflarımdan birisini kullanmak için izin istemişler. Böyle mesajlar aldığım zaman içim kıpır kıpır oluyor. Zamanında fotoğrafçılık sitelerinde daha aktifken sık sık kitap/dergi/tanıtım gibi çeşitli mecralarda fotoğraflarımı kullanmak için izin isterlerdi ve bundan dolayı inanılmaz mutlu olurdum. Fotoğrafın yüksek çözünürlüklü halini kısa bir izin yazısı ile beraber gönderdim. Takvim çıktığı zaman bana da gönderecekler, hoş bir hatıra olacak. (Takvim için beğendikleri fotoğraf sol üstteki "Yeşil Vadi" Antalya-Oymapınar/2008)

Geçen hafta içi de bir arkadaşım mesaj attı (yine facebook'tan, hay Allahım bu teknoloji nelere kadir), televizyonda bir programda söyleşim çıkmış. Bir an duraksadım, üzerinden bir hayli zaman geçmişti. Tren projesi çekimi için yolculuk yapıyordum en arka vagonun en arkasında. Arkadaşım "Fotoğraf sanatıyla ilgileniyorsun anlaşılan" demiş. Sık sık işittiğim bir kelime, bana sanatçı denmesi pek bir rahatsız edici geliyor nedense. Sanatçı olabilecek kadar yetenekli ve üretken miyim diye sorgulamaya başlıyorum bir anda herşeyi. Programın kaydına da ulaşamadım. Zaten ne zaman televizyonda bir röportajın çıksa veya benzeri birşey olsa aksilik olur ki bunun hikayesi de çok eskilere dayanıyor :)

Yine yakın dönem içerisinde birşey daha oldu. Bununla ilgili uzun uzun söylenmeyi isterdim aslında. Tarım Bakanlığı'nın sergisinde fotoğrafım varmış ve şu anda sergi tüm ülkeyi dolaşıyor. En ufak bir fikrim, haberim yok. Ne bir teşekkür, ne bir isim. Sergiyi gezen arkadaşlardan birisi fotoğrafı görüp "Bu bizim Serhat'ın fotoğrafı" diyerek Ayça'yı aramış. Sergiyi görmek kısmet olmadı ama sergi fotoğraflarının yer aldığı cd'yi buldum (henüz o da elime geçmedi). (Tarım Bakanlığı'nın sergisindeki fotoğrafımda sağdaki -sanırım- Ankara/2007)

Ayça'ya evdeki küçük obje çekimlerinde kullanmak için bir masa lambası ile (evet evet bildiğimiz masa lambası) bir foto ampülü aldık. Ucuza mal oldu. Örnek çekimlerle böyle birşeyi sizin de yapabileceğinizi göstermek adına bir yazı hazırlayacağım. Sanırım bu haftasonu ancak yaparım.

Herkese tekrardan iyi yıllar dilerim efendim.

9 yorum:

öykü dedi ki...

Sevgılı Serhat
senın bı fotografını kullanacak olmaları benı de cok mutlu ettı
:) senınle gurur duyuyoruz
Ayca ya
sana
ve evdekı o ıkı mınıge sevgılerımle

Ayca Karaoglan dedi ki...

Serhat sen bizim herşeyimizsin :) Çok tuhaf bir mutluluk duyuyorum senin fotoğraf ile ilgili başarılarından :) Öperim

Serhat dedi ki...

Teşekkürler Öykü, sevgiler, selamlar.

Ben de seninle gurur duyuyorum Ayçanım, teşekkürler.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Senin adına sevindim arkadaşım...

Bendede çok iyi bir makina var ama eğitim yok maalesef kendimi beğenmiyorum.desteklerinizi beklerim

Serhat dedi ki...

Değişik tatlar merhaba, 450D güzel bir makine. Elimden geleni yaparım. Sağdaki başlıklar kısmından fotoğraf dersleri bölümünü okursan bir miktar yardımcı olacaktır tahminimce. Yine de aklına takılan bir soru olursa yazmaktan veya e-posta göndermekten çekinme lütfen, elimden ve aklımdan geldiğince bilgi ve fikir vermeye çalışırım, hoşçakal.

Duygu NK dedi ki...

Tebrik ederim Serhatçım, bu çok güzel bir haber. Ayrıca tarım bakanlığındaki fotoğrafını bizde Ankamall'deki sergide görmüştük. Yani senden önce herkes fotoğrafı sergide görecek sanırım :) Sevgiler...

Serhat dedi ki...

Valla Duygucum bilemedim gitti :) Fotoğrafları da Serhat Abi de basmışlar işin komiği. Cümle alem gördü herhalde :D

A. dedi ki...

Blogları gezerken rastladım bloğunuza .Çok güzel çok eğitici bilgiler fotoğraflar var içerisinde.Başarılar dilerim.
İyi yıllar sevgiler
Ashley

Serhat dedi ki...

Teşekkürler Ashley, iyi yıllar dilerim.