11 Ağustos 2009 Salı

Fotoğraf Dersi verilir (Gitar, Davul, Flüt vs dersine karşılık)

Böyle birşey yapmaya karar verdim. İsteyene fotoğraf dersi vereceğim. Ankara'da özellikle Eryaman veya Batıkent civarında olması tercih sebebimdir. Bunu ücret karşılığı değil de elektro gitar dersi veya başka bir müzik enstrümanı dersi karşılığında yapmak istiyorum :) Ayça bana erken doğumgünü hediyesi bir elektro gitar aldı ve ben de çok fazla haşır neşirim kendisiyle bu aralar.

Başka bir müzik enstrümanı da olabilmesinin sebebi Ayça da bir müzik aletine başlayacak ama tam olarak karar veremedi henüz :) Belki bir ders karşılığı hangi aleti alacağına karar verir (Davula yani bateriye ilgisi var gibi ama kesin kararını da vermiş değil).

Hani olur da birisi bu yazıyı okursa sağ taraftaki e-posta adresimden bana ulaşabilir. Acelem yok, çok fazla ders alıp kafanızı şişirmeyeceğim söz. Sadece birilerinin doğru işler yapıp yapmadığımı kontrol etmesi gerekiyor gibime geliyor.

Farklı tavsiyeleri olan varsa da açığım (Örneğin grubumuzun fotoğraflarının çekilmesine karşılık ders veririm gibisinden).

Güzel teklif değil mi ama? 1 olan bilgilerimiz paylaşılınca olacak 2'şer bilgi. Para harcanıp gidiyor ne de olsa...

Herkese iyi günler dilerim

13 yorum:

Ayca Karaoglan dedi ki...

Harika bir teklif olmuş. En kötü gitarı aldığımız abi ile olabilir böyle karşılıklı bir ders durumu :)

Serhat dedi ki...

O dediğin en iyi durumlardan birisi olur ama Ayça :)

serrose dedi ki...

bence de super bir fikir

yakin olsaydim da Japonca ogretseydim kabul olur muydu?

zira bu nikon d90 beni oldurecek

soru 1 neden bazen cekim yapmiyor
yani odaklandigim halde ne yapmam lazim ki ceksin?

Serhat dedi ki...

Japonca da olurdu canım neden olmasın :)

Odakladığın halde çekmeme sebeplerini düşünelim şimdi.

Lens ile makinenin bağlantı yaptığı nokta kirlidir (ufacık toz bile olabilir) veya teknik problemi vardır. Arada bir bunu yapar. Bunu yaparken ekranda f değerinin yanında F--- yazması lazım ama. Yazmıyorsa teknik sorun yoktur korkma.

Eğer ortam az ışıklı veya az kontrast ise odaklama yapamıyordur. Odaklama yapınca vizörde yuvarlak bir işaret belirir (Sağ veya sol altta).

Makinenin odaklama noktası varya (hani vizörden baktığındaki dikdörtgenler, onu ortaya al, netlemeyi AF-S yap. Bir de böyle dene bakalım ne olacak.

Çok farazi konuşuyorum şu anda aslında. Ayça dün akşam bana söylemişti türkçe kullanma kılavuzunu ama hatırlat dedim unuttuk :) Sana bir link gönderecekti özet kullanma kılavuzu gibisinden. İşine yarayacaktır muhtemelen.

serrose dedi ki...

Ah yaramaz mii kesin yarar.Senin siteni hatim etmis olmama ragmen elde sifirim.

Ve ilk pro deneyimim bir hevesti gercek oldu .Ve tamamen hazirliksiz yakalandim.Biri bana fotograf cekmenin matematik ile ilgisi var deseydi inan hic bulasmazdim
soru 2
netleme nereden yapilir Af

Serhat dedi ki...

Ekran diye bahsettiğim buradaki üstteki küçük LCD

Makineye üstten bak, üst üste 3 tane kağıt koymuş gibi işareti olan bir tuş var. Ona basılı tutup arkadaki yuvarlağı çevirerek ekranın sağ üst köşesine kare içerisinde "S" yaz. (yazıyorsa hiç dokunma)

Hemen arkasında üzerinde AF yazan tuşa basarak AF-A veya AF-C yazan birşey var ise (yaklaşık ekranın ortalarında) onu AF-S yap.

Arkadaki 4 yönlü tuşa basarak vizördeki küçük dikdörtgenin en ortaya gelmesini sağla.

Sonra şansımızı bir daha deneriz :)

Ayrıca lensin üzerinde küçük bir tuş varsa MF ve AF yazan o AF'de kalsın. Makineye karşıdan bakınca sağdaki (lensine arka tarafına doğru, BKT tuşunun altında) bir tuş daha var. O da AF'de kalsın.

Anlatabildim mi ki :S

türünün son örneği dedi ki...

grup mu kuracaksınız yoksa :) yan flütçünüz benim ona göre ;)

Serhat dedi ki...

Neden kurmayalım ki :) Önce biraz yol alalım bakalım neler olacak :D Kendi aramızda çalarız olmazsa. Hmm flütçü sensen Ayça'ya da keman düşer gibime geliyor artık :D

Yelda dedi ki...

Çok güzel bir fikir bu
Ayça çok güzel bir hediye vermiş sana
Tam tarihini bilmiyorum ama sağlıkla mutlulukla geçireceğin nice yaşlar dilerim Serhat
Sevgiler

Serhat dedi ki...

Teşekkürler Yelda, henüz gelmedi doğum günüm :) Ben gün sayıyordum doğum günümde alacak diye, o bir miktar erken davranmış oldu işte :)

nalan dedi ki...

Serhatcigim bir teklif de bendn olsun kaati=fotografcilik :))))
Ablasi;unlu olmaya karar verdim:)omrum yeter de unlu olursam fotograflarimi sen cekeceksin. .Burda birkac kamera buldum sana yakinda yazacam

Serhat dedi ki...

Çekerim tabi abla fotoğraflarını ne demek :) Kaati işini pek kıvırabileceğimi zannetmiyorum, sana eziyet etmiş olurum boşuna :) Ben yine sana fotoğrafçılıkta yardım ederim, sen beni boşver :D

E-postana cevap verdim, biraz yuvarlak oldu ama umarım fikir vermiştir.

GeCe dedi ki...

yazıyı çok geç görmüşüm ama bende isterdim ders almayı eşiminde başlarda ilgiyle tıngırdattığı ama şimdi kenarda duran bir elektro gtarı var