24 Şubat 2009 Salı

Sokakta Fotoğraf Çekmek-1 (Bebelere Balon)

Çoğumuz çocuk fotoğraflarını severek izleriz ve ufaklıklardan gerçekten güzel portreler çıkabilir. Ne kadar kolay görünse de çocuklarla fotoğraf çalışmak büyüklerle çalışmaktan daha zor bir iştir bana göre. Kıpır kıpır hareket eden ve yerinde duramayan bir çocuk, size istediğiniz pozu veren bir modelin veya tanıdığınız bir arkadaşınızın fotoğrafını çekmekten daha çok uğraştıracaktır. İletişime geçmek her ne kadar kolay gibi görünse de kolayca sıkılabilen ve çekingenlikleri yüksek olan küçükler, sizinle saatlerce sohbet edip doğal pozlarını yakalamanız için fırsat vermezler pek.

Burada ise balon bile çocukları kandıramamış :) Dar bir alanda olmamız ve arkamızdan gelenler olması fazlaca fotoğraf çekmeye vakit bırakmadı ve çocuklar doğal durmaktansa bir miktar gergin ve bir miktar çekingen objektife gülümsediler. (2008-Ankara)


Bu yüzden çocuklarla iletişim kurmanın en kolay yolu onlara ufak hediyeler (şeker, çikolata, balon gibi) vermektir. Bu hem onları mutlu edecek hem de sizin saniyenin bilmem kaçta biri kadar sürede onların hallerini yakalama fırsatını size tanıyacaktır. Genelde olmazsa olmaz, çıkar giderler, size çok fazla fırsat tanımazlar ve en kötüsü; size poz verme hevesi, makineye gülümseme istekleri genelde yok olmaz. (Bunun ne kadar etik olduğu, ne kadar olmadığı ayrı bir tartışma konusu elbette)

Bu fotoğrafta en sağdaki çocuğu (Fehmi) başkası çekerken ortadaki coco star yemekle meşgul :) En soldakine ise (Ahmet) ben ismiyle seslenerek bana bakmasını sağladım ve 3 farklı ifade ortaya çıktı. (2007-Ankara)

7 yorum:

Yelda dedi ki...

Günaydın
Bilmezmiyim gül dersin tam çekicen başka bir pozisyon almış sen ayar yapana kadar sıkılıp
ufak hediyeler hoş fikir
İyi günler

Yelda dedi ki...

Verdiğiniz likte bir problem mi var ben mi beceremedim :))))
dedim bıktıracağım diye
blogu açtığına açacağına pişman olma sakın

Serhat dedi ki...

Ne demek efendim :) Linkte problem olmaması lazım, Ayça da evden bakmış, link açılıyormuş. Şimdi de denedim yine açıldı, tekrar vereyim isterseniz.

http://i713.photobucket.com/albums/ww132/ganara/artiAnd2more_kck.jpg

Yelda dedi ki...

Günaydın
tanan gördüm resmi
Hoş bir kare
arka yol ve ağaçlarda hoş
Emeğinize sağlık

Haydins dedi ki...

Alttaki fotograf cok guzel..
Ablamin yeni aldigi makinesini incelerken kardesimle, arabada giderken fotograf cekmek istedik.. Hareketli cekimi ; cocuk figuru ile gostermislerdi ..sizin anlatiminiza iyi bir ornek olsa gerek :)

Serhat dedi ki...

Teşekkür ederim Haydins. Yelda Hanım çok da önemli bir fotoğraf değil aslında, istediğim gibi olmamıştı önceden de dediğim gibi.

GeCe dedi ki...

fehminin duruşuna vuruldum içimi yaktı çocuk ama büyük