16 Kasım 2009 Pazartesi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)

Evet evet, ülkemizde fotoğrafçıları bir çatı altında toplayan bir federasyon var. Aslında fotoğrafçıları demeyelim de fotoğraf derneklerini diyelim. Ülkemizde fotoğraf hala sanat olarak kabul edilmiyor. Edilip edilmemesi gerektiği ayrı bir tartışma olabilir ancak federasyon kendi çabası ile birşeyler yapmaya çalışıyor. Doğru, yanlış veya eksik olması bir tarafa, ülkemizde düzenlenen fotoğraf yarışmaları TFSF'den onay alırlarsa yarışmanın güvenilirliği bir miktar daha üst düzeyde. Bu konuda kat etmemiz gereken uzunca bir yol daha var aslında. Uluslararası yarışmaları takip ederseniz, ulusal yarışmalardan farklı neler olduğunu görebilirsiniz. Aslında ben aklıma geldikçe federasyona "Bu da böyle olsa nasıl olur ki acaba?" diye çıtlatmaya çalışıyorum (Direkt federasyona değil, federasyon yetkililerine laf arasında).

TFSF'ye ait bir web sitesi bulunmakta ve bu siteden onaylı yarışmaları, fotoğrafla ilgili haberleri takip edebilme imkanına sahipsiniz (tabii ki iletilmiş olanlara, federasyon bir ajans gibi fotoğrafla ilgili haberleri toplayıp sitesinde sunmuyor). Yaşadığınız şehirde fotoğraf derneği var mı gibi sorularınıza da cevap alabilirsiniz.

Federasyonun sitesi www.tfsf.org.

Herkese iyi haftalar dilerim efendim.







Fotoğraf: Düzce-2008

2 yorum:

GeCe dedi ki...

aslında böyle bir sitede türk fotoğrafçıları tanıtılsa çalışmalarına yer verilse ne güzel olurdu

Serhat dedi ki...

Biz de dün akşam ondan bahsetmiştik GeCe. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun sitesinde yabancı fotoğrafçılar ayın fotoğrafçısı olarak tanıtılıyor. İlginç :)