Eğer fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, iyi fotoğraflar da çekmek istiyorum ama fotoğrafçılıkla ilgili bilgiler arasında boğulmak istemiyorum diyorsanız bu kitap tam size göre. Kitap olabildiğince sade ve esprili bir dilde fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgilere yer veriyor. Kitapta teknik bilgi yok diyebiliriz. Aslında size şunu şu yüzden şöyle yapın denmiyor. Nedenden daha çok sonuca yer verilmiş ve ne yapmanız gerektiği anlatılmış.
Kitap sayfa sayfa ayrı başlıklara yer verdiği için okunması çok kolay. Ben şahsen 1 gün içerisinde okudum ve hoşuma giden noktaları oldu. Ancak birşeyin neden öyle olduğunu bilmek gibi bir takıntım olduğundan dolayı bu kitap bana göre değil diyebilirim. Yine de hakkını yememek gerekir ki birçok konuda çok güzel ipuçları veriyor. Örneğin manzara fotoğraflarını çekmeniz gereken saatleri bile yazmış Scott Kelby kitabında.
Kitabın ana başlıkları şunlar:
1- Net fotoğraflar için profesyonel ipuçları
2- Çiçekleri profesyonelce çekin
3- Profesyonel kalitede düğün fotoğrafları
4- Profesyoneller gibi manzara çekmek
5- Profesyoneller gibi spor fotoğrafçılığı
6- Profesyonelce portre fotoğrafçılığı
7- Sorunları profesyonelce atlatmak
8- Dijital ortamın profesyonel kullanımı
9- Profesyonel seyahat ve şehir hayatı fotoğrafları
10- Profesyonel baskı ve işe yarar diğer şeyler
11- "O kareyi" çektiren fotoğraf reçeteleri
Scott Kelby birçok kişi tarafından bir photoshop ustası olarak kabul edilir. Web sitesinde de faydalı bilgilere yer verir. Sitesine girip biraz mıncıklamak için buyrun adresi.
---------***---------***---------
Bugün Ayça Hanım'ın doğumgünü. Ben bu tip durumlarda bir miktar geriden gidiyorum genelde biliyorsunuz. Geç olmadan doğumgününü kutlamak istedim. İyi ki doğdun Ayçam... Nice mutlu yıllara...
9 yorum:
BAkayım kıtaba yarın..Bulursam alayım.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Benim gibi amatörler için çok faydalı olacağına eminim. İlk fırsatta almalıyım!
Kitabı almadan önce gittiğiniz kitapçıda bir karıştırın derim. Sonra aldım da bir işe yaramadı sorumluluğunu almak istemem :) Gerçi her kitap faydalıdır değil mi?
Iyı kı dogdun Aycam dıyebılırım burdan da dımı:)))
Ve Sevgılı SERHAT la
SONSUZA KADAR
SAGLIKLIIIIII
MUTLU OLUN DAIMA
sevgılerımle..
Teşekkürler Öykü
Karıştırdım tabiki :) aldım okuyorum bile :)
Peki teknik bilgiler içinde boğulmak ve daha detaylı öğrenmek istersek, hangi kaynakları tavsiye edersin?
Bir süre sonra kesmiyor çünkü "şunu şöyle yaparsan daha iyi olur" gibi cümleler. Nedenini de en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum mesala. Psikopatlığım tutuyor bu fotoğrafçılık konusunda :)
Bu arada www.bakdergisi.com sitesini unutmamak lazım. Çok güzel bir site, e-dergilerini de ücretsiz indirebilirsiniz. Dergileri dopdolu ve yaklaşık 300 sayfa. Ustalarla röportajlardan tutun da dijital tekniklere kadar pek çok konuda başlıklar mevcut.
Sevgili Denarius, şiddetle tavsiye edeceğim bir kaynak yok aslına bakarsa. Genelde eğitim notları teknik anlamda daha detaylı oluyor (internette ve paylaşım sitelerinde mevcut birçoğu). Ancak ille de kitap ise Faruk Akbaş'ın kitapları görsel ve teknik açıdan hoş kitaplar. Özer Kanburoğlu'nun A'dan Z'ye fotoğraf veya kompozisyon kitapları da hoştur.
Bir de önceden yazmıştım, kullanım kılavuzu :) Şaka gibi ama gerçek. Teknik anlamda çok şey içerebiliyorlar.
E-dergileri elbetteki unutmuyoruz, yeri geldikçe onlarla ilgili bilgiler de vermeye çalışıyorum.
Yorum Gönder