17 Ocak 2013 Perşembe

Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım

Bu sefer konu tamamen benimle ilgili. Ortalama haftada 1 adet ekipmanla ilgili soru geliyor e-posta adresime ve elimden geldiğince yönlendirmeye çalışıyorum. Kimi zaman uzak kaldığım konularla ilgili olan sıkıntılarda da öncelikle bir miktar araştırma yapıp cevap vermeye çalışıyorum. Bu cevapları da her seferinde sanki kendime ekipman alacakmış gibi değerlendiriyorum.

İşin komik yanı aynı sıkıntıya ben düşmüş durumdayım. Geçen yıl elimdeki tüm ekipmanları yenilemeyi düşünürken askerlik kararı aldırdım ve bu seneye bırakmıştım bu işi. Şimdilerde ise her gün fiyatlara bakıp karar vermeye çalışmak cidden kendi adıma yorucu bir durum. Öyle ya, başkasının parasını harcamak kolay :)

Ne kadar bütçe belirlediyseniz belirleyin sonuçta kısıtlı bir bütçeniz var demektir. O bütçeyi de olabilecek en iyi şekilde değerlendirirken sürekli bir artı beraberinde bir eksi getirir. Bu arada basitçe bir liste yapıp bunu da sizle paylaşmak istedim. Yaptığım listeler de tamamen Nikon'a ve genel kullanıma yönelik. Özel durumlar için (örneğin kuş fotoğrafçılığı, makro fotoğrafçılık) farklı kombinasyonları denemeniz gerekir.

MÜTEVAZİ BÜTÇE
Nikon D3200 DSLR Fotoğraf Makinesi + 18-55 VR
2000 TL
Amatör Tripod
100 TL
Toplam
2100 TL


ORTA SEVİYE BÜTÇE
Nikon D7000 DSLR Fotoğraf Makinesi
2700 TL
Tamron 17-50 f/2.8 Di-II
800 TL
Profesyonel Standart Tripod
200 TL
Toplam
3700 TL

YÜKSEK BÜTÇE
Nikon D600 DSLR Fotoğraf Makinesi
6500 TL
Sigma 24-70 f/2.8 IF EX DG HSM
2000 TL
Profesyonel tripod + başlık
500 TL
Toplam
9000 TL


Tripodlara marka ve model yazmamamın sebebi yazdığım fiyatlarda yaklaşık aynı ürünlerin bulunması. Ayrıca kafa konusu da sizin tercihinize kalıyor.

Geniş açı, makro veya tele lensle ilgili de daha sonra yazayım, en azından yazı çok uzamamış olsun.

Not: Yukarıdakiler tamamen benim tercihimdir, bağlayıcılığı yoktur.
Not2: Ben kendime ne alacağıma hala karar verebilmiş değilim, yenilemek baştan almaktan daha zor bir süreç sanırım :)