5 Eylül 2012 Çarşamba

Tepkisel Durumlar

Uzun zamandır yazılar ekleyemediğim bloga 1 ay önce tekrardan bir şeyler yazmaya başladım gibi. Ancak yaşadığım yoğunluktan çok da fırsat bulamadığım için olsa gerek eskisi kadar sık girdi yapamıyorum. Yine de bu dönemde e-posta ile gelen sorulara elimden geldiğince cevaplar vermeye çalıştım.

Tepkiler de aslında bir ay önce yazdığım şu yazıdan ötürü geldi. Aksini iddia edip fotoğraf çekme işini kendi ellerinden bırakmak istemeyen bir takım arkadaşlar da dolaylı yollardan eleştirmeye çalıştı.

Nedenini anlayamadığım şekilde böyle bir sorunu vardır bizim fotoğrafçı arkadaşların. Kendilerine rakip olabileceklerini düşündüklerinden midir nedir bir türlü paylaşmak istemezler hobilerini. Halbuki herkesin fotoğraf çekip çevreyi daha iyi farketmelerinin ufkumuzu açma ve bakan gözlerden gören gözlere dönüşeceği inancında olanlardanım.

Neyse, en azından bir şekilde bazı durumlara tepki verme gibi reflekslerimizin olması da güzel, her ne kadar bu refleksler genelde "Hıh, sildim seni facebooktan twitterdan" şeklinde ilerliyor olsa da.

İşin özü, siz bol bol fotoğraf çekin efendim, önemli olan budur.
Fotoğraf: Ev stüdyomuzda çekildi, misafir olarak gelen arkadaşların genel olarak yaptığı şeydir. "Hadi beni çeksene" diye başlar cümleler, eh bazen de hoşumuza giden bir şeyler çıkabiliyor :)