11 Ağustos 2009 Salı

Fotoğraf Dersi verilir (Gitar, Davul, Flüt vs dersine karşılık)

Böyle birşey yapmaya karar verdim. İsteyene fotoğraf dersi vereceğim. Ankara'da özellikle Eryaman veya Batıkent civarında olması tercih sebebimdir. Bunu ücret karşılığı değil de elektro gitar dersi veya başka bir müzik enstrümanı dersi karşılığında yapmak istiyorum :) Ayça bana erken doğumgünü hediyesi bir elektro gitar aldı ve ben de çok fazla haşır neşirim kendisiyle bu aralar.

Başka bir müzik enstrümanı da olabilmesinin sebebi Ayça da bir müzik aletine başlayacak ama tam olarak karar veremedi henüz :) Belki bir ders karşılığı hangi aleti alacağına karar verir (Davula yani bateriye ilgisi var gibi ama kesin kararını da vermiş değil).

Hani olur da birisi bu yazıyı okursa sağ taraftaki e-posta adresimden bana ulaşabilir. Acelem yok, çok fazla ders alıp kafanızı şişirmeyeceğim söz. Sadece birilerinin doğru işler yapıp yapmadığımı kontrol etmesi gerekiyor gibime geliyor.

Farklı tavsiyeleri olan varsa da açığım (Örneğin grubumuzun fotoğraflarının çekilmesine karşılık ders veririm gibisinden).

Güzel teklif değil mi ama? 1 olan bilgilerimiz paylaşılınca olacak 2'şer bilgi. Para harcanıp gidiyor ne de olsa...

Herkese iyi günler dilerim

7 Ağustos 2009 Cuma

Kadın Fotoğrafçılar Grubu (Şimdilik Feysbukta)

Türkiye'de kadınların da olduğu ve birşeyler yapabildiğine dair oluşumları gördükçe mutlu oluyorum. Bunun sebepleri arasında kendini ezilmiş ve birşey yapamayacakmış gibi hisseden kadınların cesaret almasının yanı sıra ayakları üzerinde durmayı başarabilecekleri kanısına varmaları isteğimdir herhalde. Bunu okuyanlar şimdi "Ne yani biz kendi ayaklarımız üzerinde duramaz mıyız?" gibisinden tepkiler vermesinler. Siz zaten bu satırları okuyacak kadar özgür, internete girebilen, muhtemelen bir iş veya hobi sahibi insanlarsınız ve gerçekten ülkemde azınlıktasınız.

Yine uzattım :) Geveze adam halleri işte. Fotoğrafla ilgilenen her kadının katılabileceği bir grup. Sizin de bir feysbuk (facebook) hesabınız varsa burayı tıklayarak grubun sayfasına ulaşabilir ve katılabilirsiniz.

4 Ağustos 2009 Salı

Nasılsınız? (Fotoğraf forumları)

Forum sayfalarının fotoğrafçılıkla ilgili bölümlerini ve fotoğrafçılıkla ilgili sitelerin forumlarını okumak çok öncelerden beri benim için bir alışkanlık şeklinde. Uzun bir zaman önce fazlaca tartışıyorum ve canımı sıkıyorum diye bir siteden üyeliğimi silerek kaçmıştım. Şimdilerde forumları okurken genelde giriş yapmadan göz atıp gülüyorum. İçimden yazmak, cevap vermek, yanlışsınız diyebilmek geçiyor ama yapamıyorum işte, sözüm var :)

Önemli bir soru veya sorun görür de cevap bulunamadığını farkedersem kısa yoldan özel mesaj atmayı tercih ediyorum. Yeter ki forumlarda adım çıkmasın gibisinden. Konular çok fazla uzayabiliyor çünkü.

Gün geçmiyor ki "resim mi fotoğraf mı?" "nikon mu canon mu?" "fotoğraf sanat mı değil mi?" hakkında hararetli tartışmalar çıkmasın. Hatta bazen entel takılma çabasındaki arkadaşlar "Bu bir fotoğraftır, resim değildir. Resim çizilir." gibisinden laflar ederler. Çok bildikleri içindir kendilerine göre.

Bugün en sonunda dayanamadım. Dedim birşeyler yazayım ama forumlara yazmama gibi bir alışkanlık takındığıma göre artık fotonomiden bir girdi oluşturur yazarım dedim. İçimi dökmem lazım ama :)

Fotoğrafa resim demek yanlış değilse resime de fotoğraf denilebilirmiş yani birbirinin yerine kullanılabilirmiş. Bu şartlar altında bir ressama gidip "Ne güzel fotoğraf" demenin abesliğinden bahsetmiş arkadaş. Yani fotoğraf fotoğrafmış, resim resimmiş.

Eğitim sistemimizin bizi sadece 180 küsür dakikalık sınava hazırladığının ve bize birşeyler vermediğinin kanıtlarından birisidir bu. Çıkarıma bakar mısınız? Bilimsel kanıt sunuyor. O buysa bu da budur gibisinden.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük'ten alıntı:

resim -smi
isim Arapça resm

3 . Fotoğraf:
"Güzel İnebolu kızı, duvara yapıştırılan Gazi'nin resmine uzun uzun baktı."- A. Gündüz.

Ben de fotoğrafa fotoğraf denmesi taraftarıyım ancak resim dersen eğer kıyametler kopmaz, bunun için savaş vermek gerekmez. TDK zaten resmin 3. anlamı olarak fotoğrafı vermiştir. İşin daha da komiği, şimdi arkadaşın çıkarımına gidiyoruz. Resmin 5. anlamı törendir. Hani resmigeçit (geçit töreni anlamına gelir, yanlış anlaşılmasın. Devletle ilgili anlamındaki resmî değildir bu) yaparız ya bazı günlerde. Bu şartlar altında bu kelimenin doğruluğu kesin ise bir ressama gidip resmine "Aa ne güzel tören" diyebiliriz :) Lütfen törene resim demeyelim, tören diyelim kampanyası başlatmalı sanırım :)

İşlerimiz bir miktar yoğundu bu aralar. Düğün hikayeleri fazlaca hareketli geçti. Yeni oyuncağım olan gitarla da fazlaca meşgulüm sanırım. Blog takipçilerini ihmal etmiş oldum. Zaten birçok kişi tatilde, bizim de bir tatile ihtiyacımız var artık. Yine bir fotoğrafla hoşçakalın diyorum efendim. Herkese iyi günler, bol fotoğraf çekmeler ve hayatı resmetmeler dilerim.
Yüzleri boyalı çocuklar. (2009-Ankara Kalesi)